Trappen en genieten - dit zijn de beste bakfietsen van 2023

30 August 2023 | Jacolien | 13889 keer bekeken

Elektrische bakfietsen, half Nederland loopt - eh fietst - ermee weg. Ondernemers en gezinnen zijn er lovend over. En terecht. Want met dit handige vervoersmiddel vermijd je veel opstoppingen, blijf je lekker in beweging en hoef je niet te tanken. Wat zijn de favoriete bakfietsen in 2023? Hieronder vind je een mooie selectie in willekeurige volgorde. Voor welke bakfiets ga je?

Let op! Dit artikel gaat over de beste bakfietsen van 2023. Klik hier voor de nieuwste versie van dit artikel, met de beste bakfietsen van 2024.

Snel naar je favoriete merk? Spring direct door naar de gewilde bakfietsen van Lovens, Urban Arrow en Carqon.

Lovens Explorer S85 2023, buitengewoon stijlvol en krachtig

De iconische Lovens Explorer S85 is zeker één van de favoriete bakfietsen van 2023. Op deze gezinsfiets is het zien en gezien worden. Het strakke frame van deze e-bakfiets is meer dan stijlvol. En het is niet alleen de buitenkant die glimt. Over elk onderdeel is goed nagedacht bij de Lovens Explorer S85 2023. 

Deze e-bakfiets is bijzonder krachtig door de sterke middenmotor, de Bosch Cargo Line. Zonder problemen fiets je fluitend over hellingen en ruig terrein. Wil je een scherpe bocht maken? Door de kabelbesturing gaat het sturen met de Explorer S85 2023 erg soepel. 

Vrouw op Lovens Elektrische Bakfiets

Schakelen is wel heel makkelijk gemaakt met het traploze schakelsysteem. Hiermee draai je de bakfiets in eindeloos veel versnellingen. Ook is de Explorer 85 in de auto-versie verkrijgbaar. Je fietst dan met een automaat en hoeft zelf niet meer te schakelen. Op deze Lovens bakfiets ervaar je als chauffeur en als passagier buitengewoon comfort. Wat wil je nog meer?

Dit zijn de grootste pluspunten van de Lovens Explorer S85 2023:

 • Buitengewoon krachtige Bosch Cargo Line middenmotor
 • Onderhoudsvriendelijke en duurzame belt drive
 • Traploos schakelsysteem
 • Extra wendbaar door de kabelbesturing 

Lovens heeft ook de Explorer 65 en de Explorer 50 in haar bakfietsen collectie van 2023. Het verschil tussen deze modellen zit vooral in de kracht van de motor (Nm)

Bekijk de Lovens Explorer 85 2023

Urban Arrow Family Performance Plus 2023, sterk en praktisch voor elk gezin

Bij het schoolplein, door de stad of in het het bos. Waar je ook bent, overal zie je de herkenbare elektrische bakfietsen van Urban Arrow. En dat heeft een reden. Op de Urban Arrow Family Performance Plus geniet je samen met de kinderen van elke kilometer die je aflegt. Niet zo gek dus dat deze Urban Arrow is verkozen tot bakfiets van het jaar 2023.

De Family Performance Plus is een echte familievriend. De bak is lekker ruim en veilig ontworpen en zit laag bij de grond. Hierdoor heb je een zwaarder laagtepunt. Dit fietst soepel en geeft extra balans, ongeacht of de bak volgeladen is. 

Man met kind in Urban Arrow Elektrische Bakfiets

Dankzij de Bosch Performance Line middenmotor en de belt drive ben je in een handomdraai op je bestemming. En dat past perfect bij de naam Urban Arrow. Want je verplaatst je pijlsnel door drukke gebieden. De auto laat je lekker staan. Ben je klaar voor avontuur onderweg? Urban Arrow staat gegarandeerd voor je klaar. 

Dit zijn de grootste pluspunten van de Urban Arrow Family Performance Plus 2023:

 • Sterke Bosch Performance Line middenmotor
 • Onderhoudsvriendelijke en duurzame belt drive
 • Traploos schakelsysteem
 • Verlaagde bak

De Family bakfiets is ook verkrijgbaar met andere Bosch middenmotoren. Zoek je een ander model? Urban Arrow heeft een uitgebreid assortiment aan favoriete bakfietsen. Voor ieder wat wils.

Bekijk de Urban Arrow Family Performance Plus 2023

Carqon Cruise Enviolo 2023, voor wie graag veel kilometers maakt

Carqon hoort ook zeker thuis in het rijtje van de beste bakfietsen van 2023. Dat zie je niet alleen, dat voel je ook. Aan alle kanten is de Carqon Cruise Enviolo 2023 zo ontworpen dat je maximaal comfort en rijgemak ervaart. 

De Carqon Cruise heeft een krachtig hart, ook wel de Bosch Cargo Line middenmotor genoemd. Zo fiets je zonder moeite in volle vaart naar je bestemming. Heb je een lange afstand in gedachten? Daar heeft Carqon iets unieks op bedacht, namelijk de optie voor 2 accu’s. Moeiteloos fiets je hiermee meer dan 120 kilometer zonder laadpauze. De belt drive en het traploze schakelsysteem zorgen onderweg voor extra rijplezier.

Veiligheid staat hoog in het vaandel bij Carqon. Zo is de binnenkant van de bak van EPP. Dit zachte materiaal is licht van gewicht, goed bestand tegen schokken en wordt onder andere bij helmen gebruikt. De buitenkant van de bak heeft een extra beschermingslaag van Dibond. Dit materiaal is sterk, duurzaam, recyclebaar en weegt weinig. Achterop de bak zit een veiligheidskraag voor extra bescherming van de nek. Kortom, de Carqon houdt rekening met al je wensen.

Vrouw met kind in Carqon Elektrische Bakfiets

Dit zijn de grootste pluspunten van de Carqon Cruise Enviolo 2023:

 • Buitengewoon krachtige Bosch Cargo Line middenmotor
 • Enorme actieradius bij gebruik van 2 accu’s
 • Onderhoudsvriendelijke en duurzame belt drive
 • Traploos schakelsysteem

Bekijk de Carqon Cruise Enviolo 2023

Snel van A naar B, dit zijn in 2023 de beste bakfietsen voor ondernemers

Vaak associeert men elektrische bakfietsen met privégebruik. Maar ook zakelijk zijn deze transportfietsen erg populair. Logisch, want je verplaatst je supersnel door drukke gebieden en steden. Zo ben je in een mum van tijd op je afspraak en bezorg je pakketjes voordeliger en vaak sneller dan met de auto. 

Heb je een compact en wendbaar vervoersmiddel nodig voor je bedrijf? Dan is de Urban Arrow Shorty Cargo 2023 de ideale oplossing. Deze krachtpatser parkeer je met gemak overal op de stoep, zonder andere voetgangers te hinderen. Bezorg je flinke pakketten? Dan biedt Urban Arrow je met de Cargo L, Cargo XL en de Tender talloze mogelijkheden.

Dit is onder andere waarom je een zakelijke bakfiets wil:

 • Je bent erg wendbaar in het verkeer
 • Je verplaatst je in stedelijke gebieden sneller dan met de auto
 • Je hebt geen emissie
 • Met een gepersonaliseerde bak maak je onderweg op een mooie manier reclame

Test je favoriete bakfietsen en maak de beste keus

Neem de tijd, anders krijg je spijt. Het is geen officieel gezegde, maar wel een heel goed advies bij het uitzoeken van je nieuwe elektrische bakfiets. Overhaast dit dus niet en, niet minder belangrijk, maak proefritten op verschillende bakfietsen. Plan een afspraak bij één van de JUIZZ-filialen en ervaar wat voor jou persoonlijk de beste elektrische bakfiets van 2023 is. De JUIZZ-adviseurs helpen je hier graag bij.

Bekijk alle elektrische bakfietsenMeer e-bike blogs

Deze blog is op 13 januari 2023 voor het eerst gepubliceerd en op 30 augustus 2023 bijgewerkt.