020-5158190 A'dam076-3020470 Breda070-3040774 Den Haag023-3040500 Haarlem010-3020017 R'dam030-8779192 UtrechtZakelijk

U hebt niets in uw winkelwagen.

Tot 1.500,- subsidie op elektrische (bak)fiets Den Haag

Ondernemers, wilt u een speed pedelec of elektrische bakfiets kopen of leasen? Tot en met 1 april 2018* kunt u daarvoor subsidie aanvragen bij de gemeente Den Haag.


Via de regeling kunnen elektrische scooters en high speed elektrische fietsen met een kenteken worden aangeschaft of geleased. Ook bakfietsen met elektrische trapondersteuning komen voor subsidie in aanmerking. Met het voertuig moet jaarlijks minimaal 3.000 kilometer worden gereden.

Hoogte van de subsidie

Het subsidiebedrag is:

 • maximaal € 1.500
 • nooit hoger dan 50% van de aanschafprijs.
 •  

  Let op: voertuigen waarvan de aanschafkosten lager zijn dan € 2.000, komen niet in aanmerking voor de subsidie. Het totale beschikbare subsidiebedrag is € 200.000.

   

  Aanvragen

 • Sluit een 3-jarige leaseovereenkomst af of een koopovereenkomst met 3-jarig onderhoudscontract. In de overeenkomst mag de voorwaarde worden opgenomen dat de overeenkomst vervalt als u geen subsidie krijgt.
 • Vraag de subsidie aan met het aanvraagformulier. Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen.
  Aanvraagformulier ondernemerssubsidie speed pedelecs en (bak)fietsen
 • Vul het formulier in, print het en stuur het samen met alle gevraagde documenten per e-mail naar subsidies@denhaag.nl of per post naar:

  Gemeente Den Haag
  Centraal Subsidiebureau (CSb)
  postbus 16106
  2500 BC Den Haag


 • Nodig bij de aanvraag

 • een ondertekende koop- of leaseovereenkomst
 • een kopie inschrijving van de Kamer van Koophandel
 • een kopie van een recent bankafschrift op naam van de aanvrager
 • een leveranciersverklaring van de elektrische scooter waaruit een actieradius van minimaal 60 kilometer blijkt.


 • Voorwaarden

  Op het aanvraagformulier ondertekent u een de-minimisverklaring. Hiermee verklaart u dat u in de afgelopen 3 belastingjaren niet meer dan € 200.000 aan subsidies of andere voordelen van overheden heeft ontvangen. Leasebedrijven hoeven geen de-minimisverklaring te ondertekenen.

  Lees alle voorwaarden in de officiële tekst van de Subsidieregeling elektrische scooters, elektrische bakfietsen en high speed elektrische fietsen voor zakelijke veelrijders Den Haag 2016 (RIS-nummer 295199).

  Voor wie?

  Bedrijven* die:

  • veelrijder zijn en met het voertuig jaarlijks minimaal 3.000 kilometer binnen Den Haag rijden (controle via een jaarlijks verslag) en
  • minimaal sinds 1 september 2017* gevestigd zijn in Den Haag.

  En leasebedrijven die deze subsidie als korting doorberekenen aan hun klanten die binnen deze doelgroep vallen en voldoen aan de voorwaarden.

  Hoe lang duurt het?

  Binnen 4 weken na ontvangst van uw aanvraag krijgt u een reactie van de gemeente of uw subsidieaanvraag is goedgekeurd. De gemeente heeft deze tijd nodig voor de inhoudelijke beoordeling van de aanvraag door controle van de overeenkomst, het nemen van een besluit over de subsidieaanvraag en het versturen van de stukken aan de aanvrager.

  Binnen 4 weken na dagtekening van het besluit tot subsidieverlening wordt de subsidie uitbetaald.

   

  Wat u verder nog moet doen

  Nadat de elektrische scooter(s) of high speed elektrische fiets(en) op uw naam is/zijn gezet, stuurt u een kopie van het kentekenbewijs naar het subsidiebureau van de gemeente.

   

  Vragen?

  Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar zakelijk@juizz.nl

  Bron: Gemeente Den Haag

  *Update d.d. 30 oktober 2017: vanwege het grote succes is de regeling verlengd tot 1 april 2018.
  *Update d.d. 30 oktober 2017: vanwege verlenging is uiterste inschrijfdatum KvK Den Haag per 1 september 2017.
  *Update d.d. 26 april 2017: vanaf nu kunnen ook eenmanszaken (ZZP'ers) en ondernemers in een VOF van de regeling gebruik maken.

   

  Elektrische Bakfietsen

  JUIZZ is de expert voor uw elektrische Bakfiets. U krijgt eerlijk advies en mag op alle modellen testrijden. Daarna zorgen wij voor de juiste accessoires, zodat u fijn en veilig met uw kinderen op pad kunt. Bekijk alle elektrische bakfietsen.  Test alle elektrische bakfietsen in Amsterdam, Breda, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht

  Speed Pedelec

  Fluitend fietsen met 45km/h op een echt mooie e-bike? Dat kan met een speed pedelec van JUIZZ. Wij weten alles van de laatste wet- & regelgeving. JUIZZ is al jaren de specialist met een groot assortiment speed pedelecs.  Kom langs voor onafhankelijk advies in Amsterdam, Breda, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht