veilig elektrisch rijden

De high speed e-bike is een lust om op te rijden en ziet er strak uit. Ideaal voor de forens die tot 30 kilometer van de werkplek woont. Met deze fiets haal je met gemak 45 kmh. Deze snelheid geeft veel voordelen maar je moet ook je verantwoordelijkheid nemen, een paar tips.

 

 

 

 

Andere weggebruikers.

Ondanks dat je met een highspeed de koning van het fietspad bent betekent dit niet dat je alles mag en kan. Andere weggebruikers hebben de zelfde rechten. Gezien de kwaliteit en de snelheid van de fiets horen mensen je niet of pas heel laat aankomen. Dit kan een schrikreactie opleveren wat gevaarlijk is voor deze weggebruikers. Probeer dus met gepaste afstand en snelheid mensen te passeren zodat ze zich niet kapot schrikken.

Afstand.

Het gebeurt regelmatig dat iemand voor je fiets springt. Dit komt omdat mensen niet weten hoe hard jij gaat. Ze zien een fiets aankomen, weten niet dat het een highspeed is en denken dat ze nog wel even tijd hebben om over te steken met een bijna botsing als gevolg. Op een fietspad met twee richting verkeer moet je dus ook heel erg oppassen wanneer een tegenligger iemand anders aan het inhalen is.

Spiegel.

 Een spiegeltje aan je stuur helpt je om te zien of er niet net een scooter of andere e-bike naast je aan het inhalen is. Met hoge snelheden is een botsing een enorme klap

Stad.

Hoe verleidelijk het ook is om hard te rijden is het meer dan raadzaam om je snelheid aan te passen in de stad. 45 kmh door hartje Amsterdam is niet alleen dom maar ook asociaal. Bewaar je topsnelheid voor de rechte stukken waar het echt kan.

Helm

Heel verstandig om te dragen. Doen wielrenners ook en die hebben jaren ervaring met deze snelheden. Dus zet je ego aan de kant en draag een helm!