Op de internationale autotentoonstelling van Genève presenteerde Qoros de eBIQE. Een elektrische fiets met een topsnelheid van 65 km/h.

De Qoros eBIQE heeft drie verschillende standen. Street, waarbij de topsnelheid wordt beperkt tot 25 km/h. Zo wordt voorkomen dat de eBIQE in bepaalde landen wettelijk mogelijk als een bromfiets wordt gezien. Met de Eco-stand wordt er zo efficiënt mogelijk met de elektriciteit omgegaan en in de Power-stand behaal je een topsnelheid van 65 km/h.

Ze hebben op het stuur een groot navigatiesysteem geplaatst. Het systeem past zijn functionaliteit aan op het gebruik op de elektrische fiets, zodat de fietser alleen voor hem relevante functies en diensten krijgt. Het systeem heeft een permanente 3G-verbinding en wordt het bediend via een geavanceerd 5-inch touchscreen dat is gemonteerd op het stuur of via de Cloud door met de smartphone, tablet of computer via een website of app in te loggen. 

De Cloud dienst heeft verschillende functies. Denk hierbij aan een routeplanner, de mogelijkheid om op afstand bandenspanning, accu en actieradius te bekijken en een aantal netwerkmogelijkheden via sociale media. Zo kan je je favoriete routes en bezienswaardigheden delen.

Qoros is benieuwd naar de reacties van het Europese publiek. Dat heeft verder geen invloed of de E-BIQE wel of niet op de markt wordt gebracht. In China rijden er momenteel al 130 miljoen elektrische fietsen rond.

Foto's: Qoros