Honda is druk bezig met het testen van een kleine elektrische stadsauto. Tijdens de Tokyo Motor show afgelopen keer heeft Honda deze elektrische stadsauto genaamd MC-β al onthuld. Met dit volledig elektrische autootje lijkt het Japanse merk de Renault Twizy achterna te willen gaan.

Er kunnen twee volwassenen plaatsnemen in het net geen 2,5 meter lange autootje. Een 11 kW sterke elektromotor moet de MC-β aan een snelheid van maximaal 70 km/h helpen. Met een snellader kan je de MC-β in drie uur weer opladen.

De testfase is nu volop bezig. In de stad Miyakojima, feitelijk een soort ecologische testomgeving op een eiland nabij Okinawa, rijden de elektrische ukkies nu rond.

Ze worden opgeladen bij speciale stations die op zonne-energie werken, gebouwd door elektronicagigant Toshiba. Honda probeert op deze manier mobiliteit te realiseren waarbij er letterlijk geen gram CO2 wordt geproduceerd.

Het zal nog wel even duren voordat deze elektrische auto op de markt is, maar wij houden jullie natuurlijk op de hoogte.