Zuidas gaat voor groen juizz

Amsterdam 24 augustus. Deze maand start op de Amsterdamse Zuidas een test van twee maanden met elektrische fietsen, Het doel is om er voor te zorgen dat meer mensen uit de auto stappen en er meer gebruik wordt gemaakt van duurzaam vervoer.

In samenwerking met banken, gemeente en locale leveranciers is bij personeel op de zuidas de vraag voorgelegd of er bereidheid was om de auto om te ruilen voor een elektrische fiets. Binnen één week kwamen er ruim 300 aanmeldingen binnen.De gemeente Amsterdam is blij met de ontwikkelingen van grote bedrijven op de Zuidas die er op deze wijze voor zorgen dat er minder auto’s de stad in komen. Naast een duurzame oplossing wegen ook de financiële voordelen mee voor de bedrijven.

"De e-bike zorgt ervoor dat je langere afstanden kunt afleggen in kortere tijd.Afstanden rond de 30 kilometer zijn vrijwel altijd sneller per e-bike ten opzichte van de auto of openbaar vervoer. denk hierbij aan Zuid Oost, Amsterdam Noord of zelfs Schiphol” aldus Roderick van der Berg, Directeur van JUIZZ. Woordvooerdster Bertine Langelaan-van Bavel van Schiphol geeft aan dat zij nog niet klaar zijn voor de E-bike. Het fietsen naar Schiphol wordt zeker niet ontmoedigd maar faciliteiten als een bewaakte fietsen stalling voor E-bikes is nog niet aanwezig. In 2014 steeg de verkoop van elektrische fietsen ten opzichte van 2013 met 16%. De verwachting is dat dit percentage zich in 2015 zal verdubbelen.