Afgelopen vrijdag 28 februari 2014 werd tijdens de Fiets Award Show de winnaars van de verkiezing ‘Fiets van het Jaar 2014’ en ‘E-Bike van het Jaar 2014’ bekend gemaakt.

Bij de beoordeling van de fietsen keek de jury naar constructie en afwerking, rijeigenschappen, veiligheid, design, innovatie en prijs/kwaliteit verhouding, uitrusting in standaarduitvoering. Bij de E-Bikes kreeg met name de trapondersteuning en de functionaliteit van het totale concept extra aandacht.

Als ‘E-Bike van het Jaar’ 2014 heeft de vakjury gekozen voor de Sparta ION RXS+.

De Sparta ION RXS+ is een complete, fraai afgewerkte elektrische fiets. De RXS+ heeft een krachtige 40 Nm motor in het achterwiel welke zorgt voor een natuurlijke en soepele ondersteuning. De fiets laat zich vlot manoeuvreren en gezwind door de bochten sturen.

Als ‘Fiets van het Jaar 2014’ heeft de vakjury gekozen voor de Giant Futuro RS 1.

De Giant Futuro RS 1 is een hybride fiets. De fiets is voorzien van een achterdrager met geïntegreerd achterlicht, verende voorvork, krachtige remmen en een breed versnellingsbereik. De fiets weegt 16,8 kg. Het frame is vervaardigd van hoogwaardig frame van Aluxx 6000-series.

Bron: www.fietsawards.nl