ANWB heeft afgelopen zomer verschillende Nederlandse bedrijven uitgedaagd om de auto 1 week te laten staan. De medewerkers van onder meer Landal, Siemens, MVO Nederland, Post NL, Rijkswaterstaat, PPGM en TNO verruilden hun normale vervoersmiddel voor een elektrische fiets.

Het doel was om de medewerkers kennis te laten maken met de elektrische fiets en uiteraard een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.

De elektrische fietst was elke week bij een ander bedrijf. De enthousiaste medewerkers van de deelnemende bedrijven mochten voor 1 week de elektrische fiets testen. In ruil daarvoor vroeg de ANWB of de medewerkers hun ervaringen konden bijhouden doormiddel van een blog. Er kwamen prachtige verhalen binnen. Je merkte dat de medewerkers hun woon-werkverkeer toch heel anders gingen beleven.

Uiteindelijk is het mooiste verhaal daar Monique Boere van MVO Nederland geschreven. Zij schreef een zeer positief verhaal over de elektrische fiets. Door gebruik te maken van de elektrische fiets, leek de fietsrit naar haar werk wel alsof ze weekend had. Monique heeft met haar verhaal een prachtige elektrische fiets gewonnen.