Hebben jullie wel eens 150 e-bikes in één lange rij achter elkaar zien rijden? Op zondag 30 maart 2014 kan dat tijdens de E-Bike Opstapdag in Friesland. Friesland wil hiermee het “Guinness World Record of Most Electrical Bicycles in one string” verbreken en opent hiermee het toeristisch seizoen 2014.

E-bike

De E-bike is bij zowel jong als oud razend populair en het aantal elektrische fietsen in Nederland groeit nog steeds. Ook in Friesland stappen steeds meer mensen over op een elektrische fiets. Momenteel heeft Zuidwest Friesland al meer dan 30 toeristische verhuurpunten met e-bikes en in geheel Friesland zijn er meer dan 200 oplaadpunten. 

E-Bike Opstapdag

Tijdens de E-Bike Opstapdag op zondag 30 maart verplaatst de recordreeks elektrische fietsen zich van Makkum naar Gaast via de IJsselmeerkust weer terug naar recreatiecentrum de Holle Poarte in Makkum. Bij terugkomst wordt het record naar verwachting officieel bevestigd en krijgen de deelnemers een bijbehorend certificaat uitgereikt. Tijdens en na de recordpoging nodigt E-Bike Fryslân in samenwerking met Batavus iedereen uit om kosteloos een e-bike uit te proberen.