Het Utrechts college stelt dit jaar opnieuw €400.000,- euro beschikbaar voor nieuwe oplaadpunten en voor het aanschaffen of leasen van een elektrische scooter. Op deze manier wil de gemeente de inwoners van Utrecht stimuleren om over te stappen op elektrisch vervoer.

Oplaadpunten

Om gebruik te maken van deze subsidie moet je aan een aantal eisen voldoen. De subsidies zijn beschikbaar voor bewoners en bedrijven die een nieuw oplaadpunt aanvragen voor eigen gebruik en die op privaat terrein worden geplaatst.

Leasen of aanschaffen

Er is ook een subsidie beschikbaar voor Utrechtse werknemers die gebruik willen maken van een elektrische scooter voor zakelijk gebruik of woon-werkverkeer. Deze subsidie kan gebruikt worden voor de aanschaf of lease van een elektrische scooter. Aanschaf is vaak goedkoper dan lease en daarom wordt het op deze manier voor nog meer bedrijven interessant om elektrisch te gaan rijden.

Overstappen

Door deze subsidies is de groei van elektrisch vervoer in Utrecht flink gegroeid. De afgelopen twee jaar hebben veel inwoners en bedrijven de overstap naar elektrisch vervoer al gemaakt. Inmiddels rijden er ongeveer 75 elektrische scooters in de stad die dagelijks maaltijden bezorgen. Ook zijn er openbare oplaadpunten beschikbaar op ongeveer 30 terreinen van Utrechtse bedrijven en er zijn circa 50 oplaadpunten gerealiseerd op privaat terrein. Deze oplaadpunten zijn een goede aanvulling op het bestaande openbare laadnetwerk dat inmiddels bestaat uit meer dan 100 locaties.

 Actieplan Schoon Vervoer

De subsidies zijn onderdeel van het Actieplan Schoon Vervoer. De gemeente Utrecht stimuleert hiermee het gebruik van elektrische voertuigen en draagt zo bij aan minder CO2-uitstoot en geluidshinder en aan verbetering van de luchtkwaliteit.

Meer weten over deze subsidies? Klik dan hier

Bron: Utrecht.nl