Onlangs heeft Tesla Motors een bekende hacker aangenomen om de beveiliging van elektrische auto’s te testen. Ze hebben niet zomaar iemand aangenomen, het gaat om Kristin Paget ( vroeger bekend als Chris Paget ). Paget werd bekend door haar onderzoek naar de beveiliging van Windows Vista. Verder deed ze onderzoek naar het gebruik van RFID in paspoorten. Onlangs is ze gestopt bij Apple en gaat nu bij Tesla aan de slag.

Steeds meer auto’s beschikken tegenwoordig over een computers. Daarom is de beveiliging hiervan ontzettend belangrijk. Vorig jaar werden beveiligingsonderzoekers Charlie Miller en Chris Valasek wereldnieuws toen ze lieten zien hoe ze auto's konden hacken. 

Beveiligingsonderzoekers Javier Vazquez-Vidal en Alberto Garcia Illera zullen volgende maand tijdens de Black Hat Asia conferentie in Singapore demonstreren hoe je doormiddel van een klein apparaatje het hele interne netwerk kan verstoren. Zo kan je bijvoorbeeld de ramen, lichten, stuur en zelf de remmen bedienen.

Met deze demonstratie willen Miller en Valasek de autofabrikanten waarschuwen dat ze verder moeten kijken dan alleen de aanvallen via wifi en dat het belangrijk is om ook de systemen van het voertuig zelf goed te beveiligen. "Een auto is een mini-netwerk en op dit moment is er geen enkele beveiliging aanwezig", aldus Illera tegenover Forbes.