In April vorig jaar is de gemeente Arnhem begonnen met het stimuleren van de aanschaf van elektrische scooters. De regeling komt voort uit de klachten die binnenkwamen met betrekking tot brommerlawaai en uit de wens de luchtkwaliteit in Arnhem te verbeteren. In totaal heeft de gemeente geld voor 250 aanvragen.

De gemeente Arnhem verlengt deze regeling, samen met de gemeente Nijmegen en de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Momenteel is er nog genoeg geld over en er komen nog wekelijks aanvragen bij de gemeente binnen. De gemeente Arnhem wil een begin maken met het vervangen van oude vervuilende en lawaaiige 2takt en 4takt brommers.

Je kan een subsidie aanvragen wanneer je inwoner of ondernemer in Arnhem bent. Ook de inwoners van buurgemeenten die in de stad werken of naar school gaan hebben recht op deze subsidie. Wanneer je je oude benzinescooter inlevert ontvang je per elektrische scooter een bijdragen van maximaal 750,- euro. Ondernemers kunnen subsidie krijgen voor maximaal vijf e-scooters. De regeling wordt verlengd tot 1 april 2014.