Sinds 5 december 2013 heeft Stadsgewest Haaglanden een nieuwe regeling in het leven geroepen voor veelgebruikers van de elektrische scooter. Vooral de koeriersbedrijven en bezorgdiensten vallen in deze categorie.

Wanneer je aan de criteria van een veelgebruiker voldoet, ontvang je bij aanschaf van elektrische scooter of het leasen hiervan een subsidie van €1000,-. Voor particulieren blijft de subsidie van  €  250,- per elektrische scooter bestaan.

Verbetering luchtkwaliteit

Stadsgewest Haaglanden zet zich in om de luchtkwaliteit in de binnensteden te verbeteren. Nu blijkt dat fijnstof een groter probleem vormt dan eerder was verwacht, heeft Haaglanden 100.000 euro vrijgemaakt voor extra subsidies ten behoeve van intensieve gebruikers van scooters. De subsidie voor particulieren blijft hetzelfde. Hiervoor is 45.000,- euro beschikbaar gesteld. Elektrische scooters zijn stil en schoon en leveren daardoor een belangrijke bijdrage aan een betere lucht- en leefkwaliteit.

Criteria

Veelgebruikers die in aanmerking willen komen voor deze hogere subsidie moeten onder andere kunnen aantonen dat zij tenminste 8000 kilometer per jaar met de elektrische scooter rijden en dat zij de elektrische scooters minstens al twee jaar gebruiken. Wil jij meer weten over deze regelen of wil jij een elektrische scooter subsidie aanvragen? Kijk dan snel op de website van Stadsgewest Haaglanden: Klik hier