Goed nieuws voor werknemers in de Stedendriehoek. Het is mogelijk om tot €400 euro aan subsidie te ontvangen wanneer je een elektrische fiets koopt en daardoor niet meer met de auto naar het werk gaat. Er zijn wel een aantal voorwaarden. De betreffende werkgever moet een overeenkomst tekenen met de regio Stedendriehoek, dat de elektrische fiets voor meer dan de helft voor woon-werkverkeer gebruikt wordt. 

Het samenwerkingsverband van onder meer de gemeenten Apeldoorn, Deventer en Zutphen, heeft verbetering van de bereikbaarheid als een van de speerpunten. Dat willen ze niet bereiken door meer wegen aan te leggen, maar juist door slimmer gebruik te maken van de bestaande infrastructuur.

Dit is niet de eerste keer dat de Stedendriehoek de elektrische fiets promoot voor het woon-werkverkeer. Maar met deze subsidieregeling hopen ze dat er nog meer mensen  overstappen op de elektrische fiets.

De subsidieregeling is als volgt. Wie binnen 7,5 kilometer fietsen van het werk woont en nu nog met de auto gaat, krijgt 200 euro korting op de aanschaf van een elektrische fiets of e-bike. Voor woon-werkverkeer tussen 7,5 en 15 kilometer is de bijdrage 300 euro, wie meer dan 15 kilometer reist komt in aanmerking voor 400 euro. Er is ook subsidie voor wie overstapt van auto naar gewone fiets (200 euro) of van gewone fiets naar e-bike/elektrische fiets (150 euro).

Deze regeling is alleen voor aankopen na 3 april 2014.