De e-bike is in Groningen een groot succes. Honderden werknemers maken al gebruik van de subsidie van €250 euro voor het aanschaffen van een e-bike.

Met de subsidieregeling voor e-bikes probeert ''Ga slimmer reizen & werken'' werknemers in de regio Groningen-Assen zoveel mogelijk uit de auto en op de fiets te krijgen. Daarnaast is het gezonder, duurzamer en gemakkelijker voor werknemers.

Werknemers op de Fiets

Wanneer je een e-bike aanschaft ben je toch een behoorlijk bedrag kwijt. Dit is vaak voor mensen nog een drempel om over te stappen op een elektrische fiets. Groningen heeft speciaal voor werknemers die de fiets gebruiken voor woon-werkverkeer een subsidie van €250,- euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag kunnen ze gebruiken voor het aanschaffen van een nieuwe e-bike of e-scooter.

De regeling is voor werknemers van bedrijven en organisaties die partner zijn van ‘Ga slimmer reizen & werken’. Er zijn wel bepaalde voorwaarden waaraan je moet voldoen. Zo moet je minimaal 2 keer per week met de e-bike of e-scooter naar je werk komen.

Overstappen

Tot nu toe hebben enkele honderden werknemers van organisaties en bedrijven in de regio Groningen- Assen zich aangemeld. Een aantal daarvan rijdt al druk rond op de elektrische fiets. Ze denken dat de subsidieregeling eventuele twijfelaars over de streep trekt. Een beetje e-bike kost gauw tussen de 1500 en 2500 euro. Dan kan deze bijdrage net even het verschil maken.

Veel gezonder en duurzamer

De organisatie Groningen Bereikbaar werkt ook nauw samen met Ga slimmer reizen & werken en hoopt, met het oog op de vele geplande werkzaamheden aan de ring en het spoor dat zoveel mogelijk Groningers op de fiets naar hun werk komen. Wie geïnteresseerd is in de regeling, kan zich bij zijn eigen werkgever aanmelden. Meer informatie: www.gaslimmerreizen.nu

 Bron: www.gic.nl (Groninger Internet Courant)