NUON heeft JUIZZ benaderd voor het leveren van elektrische fietsen die in de stijl van Step2Save gemaakt zouden worden. Daarnaast moest er een speciale kist gemaakt worden waar de adviseurs hun energieboxen in zouden kunnen vervoeren. Inmiddels zijn de fietsen in gebruik genomen, tot groot genoegen van de adviseurs!

Meer over Step2Save:

Langdurig werkzoekenden die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt komen in aanmerking voor een Step2Save-werkervaringsplaats. Op basis van het aantal beschikbare functies per project wordt gericht geworven samen met de lokale instanties. Selectiecriteria zijn onder andere klantgerichtheid, motivatie en doorzettingsvermogen.

De begeleiding naar werk is succesvol dankzij de aanpak in stappen. Met aandacht voor duurzaam leren, werken én persoonlijke begeleiding. Step2Save-adviseurs komen voor één jaar in dienst bij Nuon tegen het minimumloon. De deelnemers volgen een opleiding op minimaal mbo-2 niveau en krijgen de kennis en vaardigheden aangeboden voor het geven van adviezen.

Step2Save-adviseurs werken in een hecht team onder leiding van een ervaren projectleider. De projectleider heeft naast een strakke aansturing, als belangrijke taak het team te enthousiasmeren.