Momenteel groeit de markt van elektrische fietsen en elektrische scooters nog steeds. Met name de verkoop van de elektrische fietsen zit in Nederland in de lift. Jaarlijks worden er in Nederland ongeveer 200.000 elektrische fietsen verkocht.

Opladen

Net als de brandstoftank van een auto met een verbrandingsmotor, raakt ook de batterij van een elektrische auto of elektrische scooter leeg. Gelukkig geeft de elektrische scooter tijdens het rijden aan dat de batterij leeg begint te raken. Volgens Fujitsu en het scooterbedrijf RESC kan dit in de toekomst nog beter worden aangegeven.

De twee partijen ontwerpen samen een infrastructuur die ICT en energietechnologie samenbrengt. Zo willen ze ervoor zorgen dat alle informatie met betrekking tot je batterij en je rit via een Cloud dienst van Fujitsu geanalyseerd kan worden.

Verkeersinformatie

Door de analyse van de batterij via de Cloud kan de eigenaar van de elektrische scooter allerlei relevante informatie tot zich krijgen. Hierbij kun je denken aan reisgerelateerde informatie zoals verkeershinder en informatie over het voertuig. Ook is er informatie beschikbaar over wanneer de batterij opgeladen dient te worden en waar de dichtstbijzijnde oplaadpunt is.

Doormiddel van een app op je smartphone ontvang je deze informatie. De batterij van de scooter zal via bluetooth in verbinding staan met de scooter en op deze manier alle informatie doorgeven. We moeten nog wel even wachten op deze nieuwe technologie, want ze verwachten pas in 2020 dat dit beschikbaar gaat zijn voor het grote publiek.