Iedereen kent het wel, je fiets stallen op een druk treinstation en hem daarna lastig terug kunnen vinden. Denktank 24h FROLIC heeft er een oplossing voor bedacht: een Bluetooth gestuurde fietsbel die je via je smartphone kan laten rinkelen.

Het lijkt op een doodgewone fietsbel, alleen van binnen zit de bel vol elektronica. Hij heeft een Bluetooth-chip en een mechanisme om de bel te laten rinkelen. Wanneer je 10 meter verwijderd bent van je fiets, zal de smartphone-app zijn werk gaan doen. De ingebouwde Bluetooth chip maakt contact met je iPhone. Via de bijbehorende applicatie kun je nu de locatie van je fiets zien. De locatie wordt met een ‘pin’ op een Google Maps weergegeven.

Wanneer je dichter bij de fiets komt, kan je via de app precies zien hoeveel meter je van je fiets verwijderd bent. Mocht je hem toch niet kunnen vinden, kun je via de app je fietsbel laten rinkelen.

Prototype

Helaas bestaat deze gadget alleen nog maar op papier. Het gaat 24h FROLIC namelijk uitsluitend om het verzinnen van oplossingen voor dagdagelijkse problemen. De fietsbel is het eerste project, maar ze zijn nog lang niet klaar.

Mochten er toch fabrikanten interesse tonen in de prototypes, kunnen ze contact opnemen met 24h FROLIC en wie weet verschijnt de Bluetooth fietsbel toch nog op de markt.

Meer weten? Kijk dan op de website van T-zine Nederlands. Klik hier

Bron: T-zine