In Almere heeft onlangs de “Electric Battle” plaatsgevonden, met in de hoofdrol de elektrische scooters van Nimoto. Het was de bedoeling om zo snel, zuinig en schoon mogelijk naar Amsterdam Zuid-Oost te komen.

Het startsein werd door Burgermeester Annemarie Jorritsma gegeven. De deelnemers gingen vanaf Almere met een elektrische fiets, elektrische auto, elektrische scooter of met de trein naar Amsterdam. De route werd deels afgelegd over de “Electric Freeway”. Voor de “Electric Battle” werden de Nimoto Trendy-R en Nimoto Pro 110L Delivery ingezet.

Het is leuk om te zien dat de elektrische scooters “slechts” 9 minuten later dan de elektrische auto bij de eindstreep aankwamen. De elektrische auto had namelijk geen last van files en kon ongehinderd over de A6 en A1 rijden. Ook werd tijdens deze wedstrijd het energieverbruik en de CO2 uitstoot en kosten van de elektrische voertuigen gemeten. Ook hier weer scoorden beide Nimoto’s erg goed. Ze behaalden de tweede plaats met een totaal aan energiekosten van slechts € 0,20.

We kunnen stellen dat de Nimoto elektrische scooter de grote winnaar is in de “Electric Battle”. De elektrische scooter Nimoto is dus het ideale vervoersmiddel voor woon-/werkverkeer. Hij is snel en erg zuinig. Volgens de wethouder en projectleider is de elektrische scooter het perfecte groene alternatief voor de auto en bovendien erg comfortabel en gemakkelijk te rijden.

.