Het wordt steeds kouder en daarom extra belangrijk om jezelf voor te bereiden op de echte winterkou. Je ziet wanneer het kouder wordt dat mensen toch sneller de fietst laten staan. Maar met een aantal tips van ons, kan je zo de hele winter van A naar B op de elektrische fiets!

Tip 1:

De meest voor de hand liggende stap voor het winterklaar maken van de elektrische fiets is natuurlijk de verlichting. Goedwerkende verlichting is van levensbelang. Zeker nu het sneller donker wordt. Een elektrische fiets heeft in bijna alle gevallen een LED-lamp die werkt op de accu. Controleer of de verlichting goed werkt en bij twijfel laat het controleren.

Tip 2:

Zorg dat je de fietsaccu op kamertemperatuur bewaard en niet leeg opbergt. Want door een leeggereden accu in de kou op te bergen kun je diepontlading in de hand werken. Hierbij raakt de accu als het ware te leeg, met als gevolg dat de accu sterk beschadigt raakt. Ook kan je het beste de accu binnenshuis opladen, hierdoor voorkom je dat de capaciteit van de accu bij lagere temperaturen afneemt.

Tip 3:

Tijdens de wintermaanden wordt er altijd veel (strooi)zout gebruikt. Om te zorgen dat de fiets niet beschadigd wordt is het aan te raden om na thuiskomst de fiets met water of een sopje af te spoelen. Gebruik hiervoor het liefst warm water, want zout lost hierin het snelst op. Zorg dat je na het afspoelen de fiets weer droog opbergt.

Tip 4:

Kijk of de banden nog voldoende profiel hebben en dat er genoeg spanning op staat. Een band met een grover profiel geeft meer grip. Wil je vuil verwijderen? Doe dat dan met een (schuur)sponsje. 

Tip 5:

Uiteraard is het belangrijk om warm gekleed de deur uit te gaan. Denk hierbij aan eventueel onderkleding, fietsjack, regenkleding, handschoenen en mutsen en warme fietssokken.

Wil jij weten of jouw elektrische fiets winterklaar is? Neem dan contact op met Juizz en wij helpen je graag verder.