Begin deze maand is de VVV Zuid-Holland Zuid gestart met de verhuur van zeer speciale elektrische fietsen: de Smart E-Bike.

Dat fietsen in deze regio populair is, is niet nieuw. Maar het typisch Hollandse landschap trekt naast veel Nederlandse ook Vlaamse fietsers aan. Soms wordt het vlakke landschap geteisterd door sterke tegenwind. Maar door gebruik te maken van een elektrische fiets is dat probleem eenvoudig opgelost.

De VVV in Dordrecht verhuurt al enkele jaren met succes elektrische fietsen. Daar komen nu zeer geavanceerde e-bikes bij. De Smart e-bike is niet zomaar een elektrische fiets. Met een actieradius (100 km) kan je een flink stuk fietsen. Verder heeft de Smart e-bike de mogelijkheid om een smartphone op de fiets te plaatsen waarop bijvoorbeeld een fietsroute kan worden getoond. Deze smartphone kan aan de accu van de fiets worden gekoppeld, waardoor er ook daadwerkelijk de hele route beeld is op het schermpje van de smartphone!

Naast de Smart e-bikes verhuurt de VVV ook ‘gewone’ e-fietsen en de elektrische Renault Twizy. Op de fietsen zijn prachtige tochten te maken, zeker in combinatie met de Waterbus.

Kijk voor meer informatie op www.vvvdordrecht.nl

 

 

Bron: www.deweekkrant.nl