Laatste deelnemer van de elektrische scooter estafette in Den Haag is binnen

Twee maanden geleden is de scooter estafette in Den Haag van start gegaan. Dit is een estafette met elektrische scooters. Vorige week tikte de laatste deelnemer het startpunt weer aan. De laatste deelnemer werd door portefeuillehouder Peter Smit ontvangen.

Verschillende directeuren van werkgevers in Haaglanden hebben de afgelopen maanden ervaren hoe het is om de auto te laten staan en in plaats daarvan de elektrische scooter te pakken. Naast de Rabobank zijn werkgevers als de Haagse Hogeschool, Madurodam, FMT Vastgoedbeheer, Meeuwisse Nederland, Baker Tilly Berk en VNO-NCW West op de elektrische scooter gestapt. De deelnemers waren zeer positief over de elektrische scooter. Ze gaven aan dat deze hip is, je heerlijk kan genieten van de natuur en makkelijk kunt parkeren. Naast alle positieve geluiden waren er toch enkele opmerkingen. Het feit dat de elektrische scooter geen geluid maakt werd zowel als prettig als nadelig gezien omdat fietsers je dan niet horen aankomen en schrikken.

De elektrische scooter is een uitkomst voor iedereen. Zo veroorzaak je geen files, je hebt geen parkeerproblemen en het is beter voor het milieu en je leefomgeving. Hopelijk draagt deze pilot ertoe bij dat directeuren serieus willen nadenken over andere vervoermiddelen in de stad dan de auto,” aldus Peter Smit. Hij vervolgde: “Denk eerst goed na over alle verplaatsingsmogelijkheden. Stap niet elke keer automatisch in de auto.”

Voor werkgevers en werknemers die een elektrische scooter willen aanschaffen is er door het Stadsgewest Haaglanden een subsidie ter waarde van € 250,- euro beschikbaar gesteld.

De scooter estafette is onderdeel van het programma Beter Benutten Haaglanden. Het doel is om de regio beter bereikbaar te maken door efficiënt gebruik te maken van wegen en het OV- en fietsnetwerk. Er is een pakket aan maatregelen waar het Rijk, de regio en het bedrijfsleven samen aan moeten werken om ervoor te zorgen dat de files in 2014 met 20% zijn gedaald.

 

 

Foto: TNO