De elektrische bakfiets is erg populair en dat zie je ook in het straatbeeld. Tegenwoordig zie je steeds meer bakfietsmodellen rondrijden. Vooral jonge ouders zijn erg enthousiast over de elektrische bakfietsen. Bijna de helft van alle nieuwe bakfietsen is elektrisch. Veel jonge gezinnen ruilen hun tweede auto in voor een bakfiets. Maar dan moet die bakfiets wel een elektrische hulpmotor hebben.

Daarom is TestKees van de Fietsersbond deze zomer op zoek gegaan naar de beste bakfiets! Samen met ouders en kinderen hebben ze 9 bakfietsen op alle mogelijke manieren getest. Vier hiervan waren elektrische bakfietsen.

Het jonge merk Urban Arrow is volgens de ouders en TestKees de beste elektrische bakfiets. Hij is goed handelbaar doordat het gewicht laag is. De trapondersteuning viel bij de ouders erg in smaak. Je kan met deze elektrische bakfiets makkelijk een helling op of de tegenwind trotseren. Ook was de Urban Arrow makkelijk op zijn standaard te zetten en dit was ook een groot pluspunt volgens de ouders.

Urban Arrow heeft fris en nieuw ontwerp. Hij is gemaakt van lichte, veilige en comfortabele materialen. Verder is hij uitgevoerd met een moderne krachtige Duitse elektrische trapondersteuning en opgebouwd met A-merken (o.a. Shimano, SKS, Rigida). De tweede winnaar van de bakfiets test is Bakfiets.nl. Dit is een klassieke bakfiets zonder trapondersteuning.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar de elektrische bakfiets van Urban Arrow? Kom dan snel naar een van onze winkels voor een proefrit. Of kijk op onze website voor meer informatie.