Dat de fiets een populair vervoersmiddel is, wisten we al. Momenteel zien we ook een flinke groei in de verkoop van elektrische fietsen. Bijna 1 op de 5 van alle verkochte fietsen in Nederland was vorig jaar een elektrische fiets.

Elektrische fietsen zijn niet goedkoop en daarom is het belangrijk deze goed te verzekeren. Tijd om een aantal verzekeraars te vergelijken. 

Fiets in de inboedel

Sommige verzekeraars bieden een speciale fietsverzekering aan, zoals Univé. Je bent dan verzekerd tegen diefstal, aanrijding en andere beschadigingen. Wat niet veel mensen weten is dat de fiets ook verzekerd is in de inboedelverzekering en reisverzekering. Voor de inboedelverzekering geldt vaak dat diefstal schade alleen is verzekerd in jouw huis, persoonlijke berging of tuin. Fietsdiefstal is met inboedeldekking alleen verzekerd als dit met geweld gebeurd.  

Fiets verzekerd op vakantie 

Wanneer je dagje gaat fietsen, dan valt jouw fiets bij de meeste verzekeraars niet onder de reisverzekering. Verzekeraars spreken pas van een reis wanneer er minimaal 1 overnachting is. Op een fietsvakantie is jouw fiets dus wél verzekerd.

Vergoeding schade aan fiets

Bij 29 verzekeraars is sprake van een vergoeding tussen de 250 en 500 euro. Daar kan je natuurlijk geen nieuwe elektrische fiets van kopen. Verzekeraar De Nederlanden van Nu, heeft de beste vergoeding. Zij bieden een dekking van ruim € 5.000,- per doorlopende reisverzekering. Die dekking is niet alleen voor schade aan de fiets of fietsdiefstal. Ook schade aan bagage en andere spullen die u meeneemt op reis is gedekt. Twee andere fietsvriendelijke verzekeraars zijn Aegon en HEMA Verzekeringen, met een dekking van €1.250 en € 2.500 per polis. Deze reisverzekeraars maken als enige geen onderscheid voor fietsen in hun bagagedekking.

 

 

Bron: Dichtbij.nl