Dieven hebben het gemunt op de elektrische fiets. Vorig jaar werden er zo’n 25 duizend elektrische fietsen gestolen, dit melden verzekeraar Enra vandaag in het AD. Vorig jaar werd 14% van de bij Enra verzekerde elektrische fietsen gestolen. Het jaar daarvoor was dat nog 7%. Ook fietsenverzekeraar Unigarant bevestigd dat het aantal gestolen elektrische fietsen alleen maar toeneemt.

De dieven zijn niet alleen actief in de grote steden. In het oosten van het land werden er onlangs 8 elektrische fietsen gestolen tijdens een kerkdienst. De dieven hebben een zeer professionele manier van werken. Ze laden de fietsen in een busje en rijden dan naar een afgelegen loods om ze daar in alle rust te ontdoen van de sloten. Volgens Enra worden de elektrische fietsen vaak op dezelfde dag weer doorverkocht.

De gemiddelde waarde van een elektrische fiets is €1800 euro. Wanneer je een verzekering voor je elektrische fiets afsluit betaal je ongeveer €50 euro per jaar. Directeur van Enra zegt in het AD dat de premies door het stijgend aantal diefstallen omhoog moeten. Hij geeft ook aan dat momenteel 80% van de kopers van een elektrische fiets een diefstalverzekering afsluit. 

Foto: Politie