In opdracht van de gemeente Utrecht is De Boom en het Meer’  begonnen aan een onderzoek naar de haalbaarheid van een ‘witte-fietsenplan’ voor Utrecht.

Het E-bike systeem zou een toevoeging kunnen zijn voor het bestaande OV-aanbod en autoverkeer. De bedoeling is om de stad Utrecht te voorzien van duizend E-bikes. Ze moeten komen te staan op plekken als het station, binnenstad, bij bedrijven en in de wijken.

Enquête

De gemeente probeert door een enquête de behoefte van een dergelijk fietsensysteem te peilen onder Utrechters. Geïnteresseerden hebben tot en met deze week om de enquête in te vullen. De Boom en het Meer hoopt in het najaar de onderzoeksresultaten te presenteren. Het is nog niet duidelijk wanneer de duizenden fietsen door de straten van Utrecht gaan rijden. 

Elektrische fietsen

De elektrische fietsen hebben een maximale snelheid van 25 km/h en het is mogelijk om de deel E-bikes van te voren te reserveren. Na afloop betaal je alleen voor het daadwerkelijke gebruik. De E-bikes worden voorzien van een navigatiesysteem en kan met GPS worden opgespoord. De elektrische fietsen kunnen op willekeurige locatie worden achtergelaten.  

 

Bron: www.duic.nl