Tegenwoordig zien we steeds meer skateboard die elektrisch zijn. De makers van Marbel zeggen nu dat ze de lichtste elektrische skateboard in de wereld hebben gemaakt.

Al eerder heeft Boosted Board ook al zijn elektrisch skateboard gepresenteerd. Deze viel vooral op door zijn opvallende oranje wielen. Via Kickstarter hadden de makers een succesvolle campagne waardoor het skateboard nu voor iedereen beschikbaar is

Ook de makers van de Marbel hebben dit gedaan en ook zij hebben hun doel al ruimschoots gehaald. De Marbel heeft als voordeel dat hij nog geen 4,5 kilo weegt. Dat komt doordat de makers gebruik maken van Carbon en Kevlar om het skateboard te maken.

De actieradius van dit skateboard is ook een stuk groter. Met de Boosted Board kon je 10 kilometer skaten op één volle accu, maar met de Marbel kan je zelfs 16 kilometer rondrijden. Met een Kickstarter prijs van 1.199 dollar is hij zelfs een stuk goedkoper.

Ook de techniek achter de Marbel is te vergelijken met die van de andere aanbieders. Met een 2000 watt motor haalt hij een topsnelheid van 32 kilometer per uur. De snelheid kan je zelf aanpassen met een bijgeleverde app voor op je telefoon. Via een controller kan je de snelheid reguleren.

 

Meer weten? Bekijk hier het filmpje:  Klik hier