Fietsenfabrikant Accell heeft vorig jaar de verkoop zien stijgen. Vooral elektrische fietsen en sportieve modellen van Batavus, Sparta en Koga deden het goed. Het bedrijf noteerde over 2013 een nettowinst van 19 miljoen euro.

Er werden vorig jaar meer dan 1,8 miljoen fietsen verkocht, vooral in het buitenland. De verkoop in Nederland ging minder hard. Topman René Takens vond 2013 ook een lastig jaar. Door het koude voorjaar en door de lagere consumentenbestedingen werden er minder fietsen verkocht dan verwacht. Ondanks deze tegenslagen is er wel een bescheiden winst van 2% gerealiseerd. In Noord-Amerika behaalde het bedrijf een omzetstijging van zestien procent. De fabrikant wist ook meer fietsen te verkopen in Turkije en de opkomende landen.

Voor dit jaar gaat Accell uit van een verdere stijging van de omzet, gezien de 'onverminderde populariteit' van elektrische fietsen in de wereld. Omdat consumenten mogelijk ook weer meer geld gaan uitgeven, verwacht het bedrijf ook een verbetering van het resultaat.