In China is de elektrische fiets een grote hit! Eind vorig jaar stond de teller al op 180 miljoen elektrische fietsen. Deze maand schiet de teller omhoog naar 200 miljoen elektrische fietsen.

De verwachting is dat er in heel 2013 ruim 33 miljoen elektrische fietsen verkocht gaan worden. Op een totale bevolking van 1,35 miljard mensen betekent dat 1 op de 6,75 mensen in China een elektrische fiets bezit. Hieraan zie je dat de elektrische fiets ontzettend populair is in China.

Een aantal jaar geleden zei een topman van e-bike fabrikant Xinri al dat de keuze voor een elektrische fiets makkelijk gemaakt is. De motoren zijn te gevaarlijk, de auto’s te duur en het openbaar vervoer is overvol. De verwachting dat de elektrische fiets een succes zou worden is ook uitgekomen.

Naar verwachting zal de elektrische fietsenmarkt nog flink doorgroeien. Elektrische fietsen hebben weinig onderhoud in vergelijking met een auto of scooter met verbrandingsmotor en het opladen is zo gepiept. Daarnaast zijn elektrische fietsen een zeer economisch alternatief voor andere vervoermiddelen.