020-5158190 A'dam076-3020470 Breda070-3040774 Den Haag023-3040500 Haarlem010-3020017 R'dam030-8779192 UtrechtZakelijk

U hebt niets in uw winkelwagen.

Veel Gestelde vragen | Elektrische Fiets


Hoe werkt een elektrische fiets?

De trapondersteuning van een elektrische fiets wordt geactiveerd door een motor die door een lithium accu wordt aangedreven. Je laadt de accu via het stopcontact. De mate waarin de motor ondersteunt, bepaal je zelf.

Hoe lang gaat een volle accu mee?

De actieradius van de accu hangt sterk af van het gebruik en van de omstandigheden. Zowel uw eigen gewicht en krachtinspanning als bijvoorbeeld de gekozen versnelling, de ondergrond en de weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Per fiets wordt aangegeven wat de maximale actieradius bij een volle accu is.

Hoe en waar kan ik de accu opladen?

De accu kunt u bij elk willekeurig stopcontact opladen. Bij veel elektrische fietsen kan de accu zelfs van de fiets gehaald worden, zodat u niet de gehele fiets aan het stopcontact hoeft aan te sluiten

Wat gebeurt er wanneer de accu leeg is?

Ook zonder accu kunt u de elektrische fiets gewoon gebruiken, de trapondersteuning werkt dan echter niet meer.

Hoe dien ik met de accu om te gaan?

Accu's verliezen, ook wanneer zij niet gebruikt worden, na verloop van tijd wat energie. Daarom is het verstandig de accu regelmatig even op te laden. Voor de levensduur en maximale capaciteit van de accu is het van belang om de accu altijd volledig gevuld te bewaren. Bij lage temperaturen neemt de opname en afgifte van stroom af. U kunt de accu daarom het beste bij kamertemperatuur bewaren. Houdt u er rekening mee dat de actieradius bij lage temperaturen lager is.

Hoeveel kost het om de fiets op te laden?

Om de accu van de elektrische fiets volledig op te laden, verbruik je ongeveer 0,4 kwh aan energie. Dat is ongeveer €0,10 voor een volle accu.

Tot welke snelheid ondersteunen elektrische fietsen?

Elektrische fietsen ondersteunen tot maximaal 25 km/u en speed pedelec fietsen ondersteunen tot 45 km/u.

Dient een elektrische fiets een kenteken of nummerplaat te hebben?

Gewone elektrische fietsen vallen buiten de wet motorvoertuigen en hebben dus geen kenteken of nummerplaat nodig. Speed pedelecs vallen onder de snorfietsen en krijgen een blauw kenteken. Juizz verzorgt de tenaamstelling van het kenteken.

Moet je op een elektrische fiets een helm dragen?

Op gewone elektrische fiets is het dragen van een veiligheidshelm niet verplicht. Op een speed pedelec fiets is het vanaf 1 januari 2017 verplicht om een helm te dragen. Het betreft hier een speciale fietshelm welke moet voldoen aan NTA8776. Er bestaan nog geen helmen die hieraan voldoen, de verwachting is dat een aantal verschillende fabrikanten waaronder ABUS hier voor 1 januari 2017 een model voor beschikbaar hebben.

Heeft een elektrische fiets meer onderhoud nodig dan een gewone fiets?

Nee, een e-fiets heeft net zoveel onderhoud nodig als een gewone fiets.

Past een elektrische fiets op een fietsdrager voor de auto?

Elektrische fietsen passen wat betreft maat op alle fietsendragers. Elektrische fietsen zijn doorgaans echter zwaarder dan gewone fietsen. Het is belangrijk dat je bekijkt wat het maximale gewicht is dat je fietsendrager kan hebben.

 

Elektrische Bakfietsen

JUIZZ is de expert voor uw elektrische Bakfiets. U krijgt eerlijk advies en mag op alle modellen testrijden. Daarna zorgen wij voor de juiste accessoires, zodat u fijn en veilig met uw kinderen op pad kunt. Bekijk alle elektrische bakfietsen.Test alle elektrische bakfietsen in Amsterdam, Breda, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht

Speed Pedelec

Fluitend fietsen met 45km/h op een echt mooie e-bike? Dat kan met een speed pedelec van JUIZZ. Wij weten alles van de laatste wet- & regelgeving. JUIZZ is al jaren de specialist met een groot assortiment speed pedelecs.Kom langs voor onafhankelijk advies in Amsterdam, Breda, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht