020-5158190 A'dam076-3020470 Breda070-3040774 Den Haag023-3040500 Haarlem010-3020017 R'dam030-8779192 UtrechtZakelijk

U hebt niets in uw winkelwagen.

Waar moet je op letten bij de aankoop


Er zijn in korte tijd veel aanbieders van elektrische fietsen op de markt gekomen. De ene betrouwbaar, de ander niet. Op internet bijvoorbeeld, start de ene na de andere aanbieder met "aantrekkelijke prijzen". Hun producten en diensten lopen echter voor wat betreft de kwaliteit vaak sterk uiteen. Let bij je keuze op de volgende zaken en stel bijvoorbeeld de volgende vragen:

Is de verkoper/dealer wel onafhankelijk?

Worden er meerdere merken elektrische fietsen aangeboden of heeft de ‘dealer' slecht één of twee merken/typen en worden alleen die ‘aanbevolen'?

Heeft de dealer/verkoper een professionele showroom/winkel?

Of verkoopt hij vanuit een tijdelijk verkooplocatie of alleen via internet?

Is de verkoper wel erkend dealer van betreffend merk?

zoek op internet het telefoonnummer van de importeur en informeer over het betreffende dealerschap. Het risico bestaat dat bij garantiegevallen de verkoper geen onderdelen kan krijgen en je dus ook niet kan/zal helpen.

Is de verkoper/dealer eigenlijk iets anders en doet hij de elektrische fietsen erbij?

vaak zie je schadebedrijven, autodealers of fietsenhandelaars de verkoop van electrische fietsen erbij doen om bedrijfsmatige redenen. Maar hun hart ligt dus eigenlijk elders...

Bestaat het merk al langer, en is er een dealer netwerk?

Vaak worden onbekende merken/typen uit ‘container' patijen uit China aangeboden tegen lage prijzen zonder enige garantie of kwaliteitsnorm. De kwaliteit van dergelijk producten is bedroevend laag! Als de prijs te goedkoop is om waar te zijn, dan is het vaak ook niet waar.

Heeft de verkoper/dealer een eigen onderhoudswerkplaats?

Service en onderhoud is erg belangrijk. Een serieuze dealer heeft zijn eigen monteur en technische werkplaats. Elektrische fietsen moeten tenslotte rijklaar gemaakt worden en als het om garantie gaat is je dealer verantwoordelijk!

Biedt de verkoper/dealer je de mogelijkheid om uitgebreid te proefrijden en te testen?

Het kunnen testen en uitproberen van een elektrische fiets of elektrische bakfietse kan heel belangrijk zijn. Een fiets is namelijk heel persoonlijk. Laat u goed voorlichten, maar test ook altijd voordat u koopt.

Heb je twijfels bij één van de bovenstaande punten of worden één of meerdere punten niet naar tevredenheid beantwoord? Doe alleen aankopen bij een erkend dealer die voldoet aan bovenstaande vragen!

 

Elektrische Bakfietsen

JUIZZ is de expert voor uw elektrische Bakfiets. U krijgt eerlijk advies en mag op alle modellen testrijden. Daarna zorgen wij voor de juiste accessoires, zodat u fijn en veilig met uw kinderen op pad kunt. Bekijk alle elektrische bakfietsen.Test alle elektrische bakfietsen in Amsterdam, Breda, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht

Speed Pedelec

Fluitend fietsen met 45km/h op een echt mooie e-bike? Dat kan met een speed pedelec van JUIZZ. Wij weten alles van de laatste wet- & regelgeving. JUIZZ is al jaren de specialist met een groot assortiment speed pedelecs.Kom langs voor onafhankelijk advies in Amsterdam, Breda, Den Haag, Haarlem, Rotterdam of Utrecht